Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Υπέροχη Ελληνική Language

Τελικά για να ζήσει κανείς στην Ελλάδα, πρέπει να μιλάει English. Αν μιλάς μόνο Ελληνικά φίλε μου την έβαψες, ούτε τις μισές διαφημίσεις στην τηλεόραση δεν θα καταλάβεις.

Εμείς μανιωδώς δίνουμε σχεδόν στα πάντα ξένα ονόματα και οι ξένοι καταπιάνονται με το να εξυμνούν τον πλούτο και την μαθηματική υπόσταση της Ελληνικής γλώσσας.

Από ονόματα καταστημάτων μέχρι χυμούς φρούτων, όλα είτε Αγγλικά είτε με λατινικούς χαρακτήρες. Έτσι που το πάνε, σε λίγο ούτε τον λογαριασμό του ΟΤΕ δεν θα μπορείς να διαβάσεις χωρίς την βοήθεια λεξικού [βλ. καινούργια διαφήμιση broadband-fixed-mobile]. Αν και υποψιάζομαι πως όλη αυτή η αγάπη για τις ξένες γλώσσες του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ellados είναι για να σε πονοκεφαλιάσουν τόσο, που όταν στο τέλος της ανάλυσης λογαριασμού δεις το ΠΛΗΡΩΤΕΟ ΠΟΣΟ να ανέρχεται σε μερικές εκατοντάδες Ευρώ, να χαρείς και από πάνω που επιτέλους κατάφερες να διαβάσεις κάτι!

Η ακόλουθη σκηνή που διαδραματίστηκε σε κατάστημα Μακ Ντοναλτς τα λέει όλα:

Στο διπλανό ταμείο έρχεται μία κύρια και ζητά από την υπάλληλο ένα παιδικό γεύμα. Ξεκινά λοιπόν η υπάλληλος την επίδειξη τόσο της ποικιλίας του ταχυφαγείου όσο και των γνώσεών της στην Αγγλική: «Με τι το θέλετε; Hamburger, cheeseburger, double cheeseburger;» Την κοιτά η κυρία σαστισμένη και πολύ εύστοχα της απαντά: «Πρέπει να ξέρω Αγγλικά για να παραγγείλω; Ένα παιδικό γεύμα με μπιφτέκι θέλω κοπέλα μου, από αυτά που δίνετε και το παιχνιδάκι στο κουτί!»


Κάτωθι δύο σύνδεσμοι σχετικά με την Ελληνική γλώσσα

Λόγος Ζολώτα [1957]

http://news.pathfinder.gr/greece/news/68244.html

Μαθηματική κατασκευή της Ελληνικής Γλώσσας

http://www.esoterica.gr/articles/contributions/occult/math_lang/math_lang.htm

Χαβ ε νάις ντέι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: