Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Μία περίεργη παρέα

Μία παρέα, δύο κυρίες και ένας κύριος. Περίεργες οι μεταξύ τους σχέσεις, συχνά αντικρουόμενες, συχνά αλληλένδετες.

Η πρώτη κυρία, μια τρομερή νταρντάνα, με δυνατή φωνή και πικρό χαμόγελο. Ντύνεται απλά, χωρίς πολλά φρουφρού και αρώματα, αδιαφορώντας συχνά για τις προσταγές της κοινωνίας. Όταν μιλά, ακούγεται σκληρά και συνήθως επιφέρει είτε η θλίψη είτε η οργή. Δεν είναι κακιά, απλώς έτσι είναι. Δύσκολος χαρακτήρας, που πολλοί δεν επιθυμούν ως παρέα και οι λιγοστοί που το τολμούν, συχνά επιθυμούν να ξορκίσουν. Τραγικός χαρακτήρας, που στην τελική, πάντα φέρνει την λύτρωση με τον έναν ή άλλο τρόπο.

Η δεύτερη κυρία, μία μικροκαμωμένη ντελικάτη γυναίκα. Πολύ προσεγμένη στην εμφάνιση της, γλυκιά και μελωδική. Χαρίζει παντού χαμόγελα και ζεσταίνει τις καρδιές με τα σχόλιά της. Πάντα καλοδεχούμενη και πάντα πρόθυμη. Όλοι χαίρονται να την ακούνε να μιλάει, αν και πάντα υπάρχουν και αυτοί που, καλώς ή κακώς, αμφισβητούν τα αγνά της κίνητρα. Ήρεμος χαρακτήρας, χωρίς εξάρσεις, που ορισμένες φορές απλώς χάνεται μέσα στον εθισμό της να ευχαριστήσει.

Ο κύριος, ένας σοβαρός στιβαρός άνδρας. Ψηλός και λιτός,. Ένας ψαρομάλλης που περπατά με το κεφάλι πάντα ψηλά. Μετρημένος σε όλα του, ούτε πολλά ούτε λίγα, ακριβώς όσα χρειάζονται. Όταν εμφανίζεται, συνήθως επικρατεί σιωπή. Μιλά αβίαστα, αργά και σταθερά. Απαιτεί την προσοχή όλων και συνήθως την κερδίζει. Όσοι τον κερδίσουν στην παρέα τους, αισθάνονται υπερήφανοι που τον έχουν, οι υπόλοιποι απλώς ποτέ δεν τον γνώρισαν. Βαρύς χαρακτήρας που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του.

Περίεργη παρέα. Και οι τρεις αναγκαίοι και οι τρεις απαιτητικοί και οι τρεις ωφέλιμοι.

Τα ονόματά τους;

Ειλικρίνεια

Ευγένεια

Σεβασμός

Δεν υπάρχουν σχόλια: