Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Η πιο όμορφη Βασίλισσα

Βασίλισσα, η ομορφότερη όλων. Αγέρωχη, αρχαία και διαχρονική, με χιλιάδες πρόσωπα και μυριάδες ενδυμασίες.

Βασίλισσα, δημιούργημα ανθρώπινο, που στέκεται όμως συχνά ψηλότερα από τον ίδιο τον δημιουργό της. Οι εκφράσεις της, τόσες όσες και τα συναισθήματα, οι μνήμες, τα βιώματα και οι σκέψεις της ανθρωπότητας.

Βασίλισσα , άλλοτε Ίέρεια σε μυθικούς ναούς να εξυμνεί τα Θεία, άλλοτε παιδούλα με δάκρυα στα μάτια για έναν χαμένο έρωτα, μερικές φορές Νέμεσις της κοινωνίας, άλλες πάλι Μητέρα των αδύναμων και Αμαζόνα σκότεινη που ξορκίζει τα πάντα στο πέρασμά της. Πάντα όμως Βασίλισσα.

Βασίλισσα που δίνει την ομορφιά της στην μάγισσα Νύχτα και που ο Μαέστρος του βραδυνού ουρανού, ακούγοντας συχνά τα καλέσματα της στις φωνές των ανθρώπων, λάμπει όσο πιο δυνατά μπορεί για να στάθει σύντροφος αντάξιος στο πλάι της.

Βασίλισσα που όταν αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο αψηφει τον άρχοντα Χρόνο και ξεγελά τον αδελφό του, τον Χώρο. Γίνεται μαγικό χαλί με προορισμό πολιτείες φανταστικές και μνήμες περασμένες. Μεταμορφώνεται σε πνοή που εισέρχεται στην ψυχή και της δίνει φτερά. Αλλάζει σε πύρηνη λάβα και καιεί τα μυθικά δάση που μεγαλώνουν στις καρδιές.

Βασίλισσα που όταν την συναντήσεις, υπάρχουν στιγμές που εύχεσαι να την ακούσεις τόσο καθαρά και αγνά ώστε να συντονιστείς στο βασιλειό της και να εναρμονιστείς με τα νήματά της στον αργαλειό που ακούει στο όνομα Σύμπαν.

Βασίλισσα Μουσική, υποκλίνομαι.........

Δεν υπάρχουν σχόλια: